” Baru Reda Apendiks” – Uyaina Arshad Alami Ker4dangan Di Dinding R4him ,Saya Terpaksa Bertahan & Berjuang Lawan Rasa S4kit

Baru-baru ini, pelakon dan pengacara Uyaina Arsyad memaklumkan dirinya telah selamat menjalani pemb3dahan selepas dis3rang Ap3ndiks pada Isnin.

Bagaimanapun, menerusi perkongsian terkini di ruangan Instagram stories sebentar tadi, Uyaina memberitahu, dia kini masih lagi dirawat di hospital selepas doktor mengenalpasti terdapat keradangan di bahagian r4himnya.

Katanya lagi, dia kini terpaksa menggunakan ‘p4inkiller’ bagi mengurangkan rasa s4kit yang dialaminya ketika ini.

“Assalamualaikum semua. App3ndix saya telah pun berjaya dikeluarkan. Tetapi malangnya terdapat keradangan disekitar dinding r4him.

“Saya masih lagi dirawat di hospital dan bergantung kepada ub4t tahan s4kit,” tulisnya.

Bagaimanapun, isteri kepada penyanyi dan pelakon, Raja Syahiran ini telah dinasihatkan untuk tidak terlalu bergantung harap kepada ‘p4inkiller’ kerana kesan sampingannya akan membah4yakan bayi di dalam kandungannya.

Lantaran, Uyaina diminta untuk bertahan dan mel4awan rasa s4kit yang dirasainya itu.

“Tapi doktor pun tak boleh nak bagi ub4t tah4n s4kit setiap waktu sebab bahaya untuk baby.

“Buat masa sekarang, saya terpaksa menahan dan berjuang melawan rasa s4kit. Mohon doakan untuk saya,” kongsinya lagi.

Dalam pada itu, pengacara, program Wanita Hari Ini memohon agar semua pihak dapat mendoakan semoga dirinya dan kandungan akan sentiasa berasa dalam keadaan baik.

Sebelum ini, Uyaina memaklumkan perut berasa amat s4kit sehingga menyukarkannya untuk bergerak.

Terdahulu, Uyaina baru sahaja mengumumkan mengenai keh4milan cahaya mata sulungnya pada awal bulan lalu.

Untuk rekod, Uyaina dan Syahiran telah mendirikan rumahtangga mereka pada tanggal 21 Disember 2021 dalam majlis yang berlangsung di Colony Star Boulevard, KLCC.

Untuk berita terkini hiburan dalam dan luar negara. Jangan lupa ikuti kami di Telegram rasmi Media Hiburan. Klik di sini.

Sumber & Ihsan Foto: Instagram Uyaina Arshad ,MH

Leave a Reply

Your email address will not be published.