“Cukup Sekadar…”- Ramai Kngsi Pemergian Adibah Noor, Sekali Ini Pesanan Padu PU Riz Kepada Semua

PEMERGIAN penyanyi Adibah Noor pada malam Sabtu mengejutkan dunia hiburan terutamanya rakan-rakan artis dan peminat.

Ramai yang memuat naik foto Allahy4rham bagi mengucapkan t4kziah dan mendoakan kesejahteraannya.

Bagaimanapun, pendakw4h bebas Pencetus Ummah (PU) Haris Ismail atau PU Riz menegur netizen agar tidak berkongsi foto penyanyi itu ketika tidak menutup aur4t semasa hidupnya.

“Saya mohon kepada semua yang mengenali arw4h, minta jasa baik agar tidak kongsikan gambar arw4h yang tidak menutup aur4t. Cukup sekadar sedekah Al-fatihah.

Cukup sekadar sedekah Al-fatihah.

PU RIZ

PENDAKWAH

“Jangan kita sebarkan perkara yang tidak perlu. Pesanan ini khas buat diri saya yang sering terlupa sekian. Salam,” tulisnya di Instagram.

Dalam pada itu, Haris turut memuat naik sebuah dalil sebagai rujukan untuk kita tidak berkongsi sesuatu yang bersifat mungk4r.

“Barangsiapa yang mengerjakan dalam Islam Sunnah yang baik maka a mendapat pahalanya dan pahala orang yang mengkutinya tapa mengurangi pahala orang yang mengikutinya sedikitpun.

PU Riz

PU Riz berkongsi perkara itu di Instagram.

“Dan barangsiapa yang mengerjakan dalam Islam Sunnah yang jelek maka a mendapat d0sanya dan d0sa orang yang mengikutinya tapa mengurangi d0sa orang yang mengikuti mereka sedikitpun.” (HR. Muslim no. 1017),” demikian perkongsiannya.

Adibah Noor, 52, disahkan meningg4l dunia sekitar pukul 7.40 malam, Sabtu di sebuah pusat perub4tan di Kuala Lumpur selepas alami sesak naf4s dan k4nser ov4ri tahap empat.

jenaz4h akan dikebvmikan di Tanah Perkvburan Islam Taman Permai pada pagi, Ahad.

Sumber : mStar

Leave a Reply

Your email address will not be published.