“Dah Lama Tk Tengok Pak Hamid, Walaupun S4kit Masih Lgi Bt Lawak”- Roy Kongsi Keadaan Terkini Pak Hamid

Baru-baru ini, rakyat Malaysia telah dikejutkan dengan berita mengenai pelakon dan pelawak veteran iaitu Ha.mid Gurkha yang sedang kini sedang u.zur dan terlantar di katil sej.ak dija.ngk.iti C.OV.ID-19 beberapa bulan yang lalu. .

Walaupun tidak sihat, Pak Hamid tetap berpuasa penuh di sepanjang bulan Ramadan baru-baru ini. Untuk pengetahuan semua, Pak Hamid tidak mempunyai sebarang penyakit yang kronik cuma pendengarannya kurang jelas kerana faktor usianya yang sudah lanjut.

Terbaru ini, pelakon veteran popular Roy Azman telah berkongsikan video terbaru mengenai Pak Hamid. Menerusi posting tersebut, kelihatan pelakon ini telah menziarahi Pak Hamid di rumahnya.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by roy azman (@thisisroyazman)

Walaupun sa.kit, kelihatan Pak Hamid masih tetap mesra dan kekal tersenyum sambil melayani Roy. Dalam video ini juga, Pak Hamid telah menunjukkan kembali aksi ‘Kuda longkang’ yang pernah dilakonkannya satu ketika dahulu. Roy juga mengambil kesempatan itu untuk memberikan kata-kata semangat supaya Pak Hamid kekal kuat dan ceria.

Kami mendoakan semoga Pak Hamid sentiasa diberikan kesihatan yang baik. Semoga Tuhan mengangkat sakit Pak Hamid dan sentiasa berada dalam rahmatNya.

Sumber: https://www.utusan.rimbabara.com/

Leave a Reply

Your email address will not be published.