“Iqbal dh ckp dia yg lalai..”- Lma Tk Muncul!, Pa Baru DSV Bt Pendedah Pasal DSV Trus Jdi Bualan

Pada Februari lalu, usahawan kosmetik sensasi, Datuk Seri Vida telah mengumumkan secara rasmi pembantu peribadi (PA) yang baharu dikenali sebagai Abang Qu dengan tawaran gaji sebanyak RM10,000.

Namun, baru-baru ini, tular di media sosial beberapa rakaman yang diambil menerusi siaran langsung Instagram yang dilakukan oleh Abang Qu atau nama sebenarnya Syed Qusyairi Syed Mahmud Iskandar mendedahkan dirinya hanya berlakon sebagai PA Vida selama ini.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Dato Seri Vida (@datoserivida)

 

Menerusi sesi siaran langsung tersebut, Qusyairi mengakui bahawa dia tidak lagi berkolabrasi bersama majikannya itu kerana sehingga kini tiada sebarang surat tawaran atau perjanjian kerja diberikan oleh Vida.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Qushayry (QA-III) (@qushayry1)

“Selepas selesai rakaman muzik video ‘Ku Ikhlaskan’, saya menunggu surat perjanjian kerja kerana ia sangat penting, tapi masih tidak ada.

“Tidaklah saya guna perkataan berhenti, sebab awalnya ditawar untuk kolaborasi, tapi kini kami tidak lagi jalankan apa-apa kolaborasi bersama,” katanya.

Tambah Qusyairi, pada mulanya Vida telah menawarkan peluang untuk melakukan kolaborasi bersama sebagai rakan kerja, namun tidak disang.- ka, akhirnya dia perlu bertugas sebagai PA sebenar walaupun ia hanya lakonan dan arahan semata-mata.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Dato Seri Vida (@datoserivida)

Dalam pada itu, Qusyairi sempat menitipkan pesanan kepada orang ramai agar lebih peka dengan sebarang tawaran kerja yang diberikan dan pastikan ia mempunyai perjanjian lengkap sebelum mula bertugas.

Komen Netizen:

Sumber: KOSMO! ONLINE

Leave a Reply

Your email address will not be published.