Kazim Elias Menggigil Dpat Bon 1 Juta Euro Daripada ‘Datuk Seri’. Sekali Ini Yg Netizen Syak

PENDAKWAH bebas Datuk Mohd Kazim Elias mended4hkan beliau didatangi seorang scammer yang dipercayai menggunakan gelaran Datuk Seri dengan memberi bon berjumlah 1 juta Euro atau sekitar RM4,700,000.

Menerusi perkongsian di laman Instagram milik beliau, Kazim memberitahu individu tersebut turut menawarkan pertolongan untuk mengubati sakitnya ketika hadir menziarahi Pusat Tahfiz Al Barakah pada Sabtu.

“Dalam keadaan s4kit, datang pula ‘Datuk Seri’ beri sumbangan bon 1 juta Euro kepada Al Barakah. Lepas ini boleh tumpu kepada sekolah sahaja dan tak payah keluar berceramah.

“Menggigil tangan bila dia serahkan tadi.

“Mula-mula kata nak ziarah, kemudian nak tolong berbuat dan selepas itu beri bon. Awas Jangan sampai anda tert1pu,” ujarnya.

Dia ingat kami di Al Barakah bod0h agaknya

DATUK MOHD KAZIM ELIAS

PENDAKWAH BEBAS

Dalam perkongsian tersebut, Kazim turut mengingatkan mana-mana pemilik pusat tahfiz supaya lebih berhati-hati dengan tindakan sc4mmer yang berani datang bersemuka seperti yang beliau lalui.

“Dia ingat kami di Al Barakah bod0h agaknya.

“Kepada pengusaha tahfiz, sekolah-sekolah pondok dan orang s4kit seperti saya berhati-hatilah dengan scammer yang begitu berani dan terang-terangan sekarang ini,” jelasnya.

Untuk rekod, Kazim sebelum ini pernah mended4hkan dia mengalami s4kit mist3ri yang dihidapi sejak tahun 1997 dan sudah banyak kali menjalani pemeriksaan di hospital namun tidak bertemu puncanya.

Kazim sebelum ini ded4hkan alami s4kit mist3ri sejak sekian lama.

Meninjau di ruangan komen, beberapa netizen memberitahu bon yang kelihatan seperti wang kertas itu adalah p4lsu dan ia boleh dibeli secara atas talian.

“Dekat Shopee duit ini banyak dijual, dia ingat lawak ke?

“Bon tak sama bentuk macam duit kertas. Jadi yang ustaz dapat ini, orang itu mahu scam.

“Buat laporan polis. Ajar penyangak itu dengan undang-undang,” komen netizen.

Sumber: mStar

Leave a Reply

Your email address will not be published.