“Longgarkan sedikit pakaian, Kesian dekat..” – Penampilan Terkini Janna Nick Jadi Bualan Netizen

Sebelum ini, pelakon dan penyanyi popular, Janna Nick ada berkongsikan kepada peminat mengenai perancangannya untuk membina sebuah pusat tahfiz di di Kampung Bukit Kechil, Simpor, Kedah.

Memilih Lokasi Di Tempat Membesar

via Instagram Jannanick

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Janna Nick (@jannanick)

Menurut perkongsian di Harian Metro, Janna memilih lokasi di Kampung Bukit Kechil kerana di situ merupakan tempat dia membesar selain memberi kepercayaan penuh kepada AJK masjid yang sememangnya ahli keluarga sendiri.

Janna berkata, pusat tahfiz yang diberi nama Kompleks Tahfiz & Anak Yatim Nurul Jannah itu menelan kos kira-kira RM6 juta.

Berkongsikan Perkembangan Pusat Tahfiz

Meninjau di Instagram Janna, kelihatan Janna ada membuat lawatan ke tapak pembinaan pusat tahfiz yang merupakan tempat kelahirannya itu.

Menurutnya lagi, setakat sekarang kos yang sudah dikeluarkan berkat sumbangan orang ramai adalah RM400,000 meliputi pembelian tanah seluas kira-kira 8,000 meter persegi dan tambak tanah.

Netizen Teg.ur Cara Berpakaian

via Instagram Jannanick

Di ruangan komen, kelihatan netizen mengucapkan syukur dan mendoakan supaya proses pembinaan pusat tahfiz tersebut berjalan dengan lancar.

Namun ada juga netizen yang me.neg.ur cara pemakaian Janna yang dikatakan sedikit ket.at ketika membuat lawatan tersebut dan agak tidak sesuai dengan situasi.

Sekadar info, menurut Janna, sebaik sasaran kutipan dicapai pusat tahfiz dan anak yatim itu dijangka siap dalam tempoh dua tahun.

Sumber: muraimy

Leave a Reply

Your email address will not be published.