“Nasib Dulu Lain..”-Pernah Tersingkir Punca Tk Ingat Lirik, Mawi Tinggal ‘Nostalgia’ Buat Peminat

Menerusi satu klip yang mengisahkan Juara Akademi Fantasia Musim 3 iaitu Mawi atau lebih dikenali sebagai Asmawi Ani menjadi perhatian para netizen kini dengan suara beliau yang seakan akan boleh pergi jauh namun terhenti di tengah jalan gara gara ingin menjadi penyampai radio sahaja. Para peminat beliau yang menginginkan beliau masuk ke rancangan yang berlandaskan musik lagi hanya tinggal satu keinginan sahaja apabila beliau sendiri ingin berehat dan hanya menanyi di majlis tertentu sahaja. Kini, para peminat yang berpaksikan ‘Mawo World’ itu berkongsikan coretan kenangan mengenai beliau di aplikasi Tiktok agar beliau sentiasa diingati zaman tersebut dimana pelbagai peristiwa pahit manis beliau seblum beliau dikenali ramai.

Mawi yang merupakan anak felda di kawasan Johor itu berhasil menambat hati para penonton dengan suara beliau yang cukup lunak dipertandingkan di sebuah rancangan yang dulunya menjadi perhatian ramai iaitu Akademi Fantasia. Namun beliau disingkirkan kerana kelemahan beliau dalam menghafal lirik walaupun suara beliau seperti bintang yang aru bersinar ketika itu. Beliau dikatakan sangat lemah dalam penghafalan lirik sejak awal lagi dan akhirnya perjalanan beliau dipermudahkan apabila beliau diserap masuk dan menjuarai rancangan tersebut pada ketika itu. Hasilnya, beliau dikenali ramai dan suara beliau diterima ramai dan setanding dengan penyanyi otai seperti M.Nasir.

Rakaman penuh boleh ditonton di :

 

View this post on Instagram

 

A post shared by DaebaKing (@daebakingz)

Pelbagai komen dan reaksi diberikan seperti :

@DeliShah:nasib la masa tu belum ada sosial media.. kalau ada teruk dia kana kecam.. ahahaha kecam sampai tak dapat makan…. ahahahah

@Jokeer:Suara pling sedap..m.nasir no1. no2 bru mawi..sori…jamal abdilah no4.no3 arwah salem iklim.tp syg mawi dh xnyanyi lg.

@Roti john paroi jang Ijan:Astro Punya strategy.. Last2 mawi juga terpilih sbb nk suruh org felda beli astro

@BarrowSham23:Oh ini kesahnye.. Dulu xde astro.. Kenal mawi pun dgr cerita dari kawan2 kat skolah.. Kat pasar malam pun ranchakk jual vcd dia.. Huhu

@Haslinda Muhamad Has:asyik lupa lirik tapi sora lantang sebutan jelas seketul2 dngr..

@Yat Mohd Akhir:masa minat dlu..xpernah nmpk kesalahan..semue betol lulus..beli cd tau..xde astro

@cikepun:zaman sms-semua mawi sapu…..lau dia masuk pape mesti menang…skung jd dj radio

@tokunime_malaysia:suara dia sedap mmg layak juara.. kalau xpakai sms pun mmg dia lah juara.. tp ramai dengki dgn mawi xthu knp

@erryfauzy87:artis reality tv paling byk lupa lirik masa show, tapi dah rezeki die juara dan masyur..

@YusuffOhsem1:mawi kena comeback dari satu pwrtandingan yg boom!!sayang sgt talent sgt besar..make it happen k bro

@Mahera malaika:tem ini bunda selalu tgok dan ber doa smoga menag alhamdulillah ber jya bunda minat suara sedap

@░B░O░S░S░:mujur time ni system undi peminat . klau system juri dh trajngkir mawi rasa. tmbah plak ajai jd ketua juri

@MZM:dua kali je aku mengundi untuk rancangan macam ni seumur hidup. satu masa zaman mawi, satu lagi masa zaman sepah

Kini, beliau sudah mendirikan rumahtangga dan mempunyai cahaya mata yang begitu cantik sekali. Beliau mengembangkan bakat beliau dalam mengusahakan pebagai jenis perniagaan dan beliau juga mahir dalam bidang lakonan dan pernah menjadi hos rancangan dan kini beliau bekerja sebagai penyampai radio. Baru baru ini dikhabarkan bahawa beliau mengambil ‘job’ nyanyian di majlis perkahwinan yang beliau kenali dan sedikit sebanyak mengubati rindu hati para peminat beliau. Zaman kegemilangan beliau kini tinggal nostalgia dan ramai yang inginkan beliau kembali ke pentas dan hiburkan para peminat beliau dengan lagu lagu milik beliau.

Jangan lupa komen yang baik baik

Sumber dari Tiktok dan Instagram

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jangan Lupa Juga Untuk Follow Kami di Page

Sumber: https://sinetronmalaya.com/

PERHATIAN: Pihak kami tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak kami juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

Leave a Reply

Your email address will not be published.