Puas hati Nurul kena gany4ng dengan Mak Leha, tapi ramai tak suka ‘happy ending’… Netizen harap tiada 7HM4

DRAMA fenomena 7 Hari Mencintaiku 3 nampaknya sudah pun melabuhkan tirai pada malam Jumaat.

Rata-rata penonton meluahkan rasa geram pada minggu akhir ini sehinggakan nama watak utama Khuzairi lakonan Shukri Yahaya dan Mia (Siti Saleha) menjadi trending di Twitter.

Keb3ncian tercetus gara-gara Khuzairi mengambil keputusan untuk menjadi ‘pak sanggup’ dan mahu bernikah dengan Nurul (Wafariena) yang dikatakan ham1l anak Pak Samad (Kazar).

Pada episod akhir babak Nurul dig4nyang Mak Leha lakonan Liza Abdullah selepas mendapat tahu wanita itu berdend4m dengan keluarganya dan telah memfitn4h Pak Samad merg0lnya menarik perhatian penonton.

Menerusi babak itu, kelihatan Mak Leha menyer4ng Nurul selepas wanita itu meluahkan dialog ‘ kenapa orang macam engkau ni tak m4ti saja’ kepada Pak Samad.

Netizen meluahkan rasa puas hati melihat aksi tersebut dan menganggap Mak Leha telah mewakili perasaan penonton yang terlalu b3ncikan Nurul.

“Puas hati tengok Mak Leha g4nyang Nurul, Mak Leha wakil rakyat Malaysia!”

“Puas hati aku weh… kaki tangan aku gear-gerak je nak join tolong Mak Leha.

“Terima kasih Mak Leha sm4ckdown Nurul, suka sangat. Part yang ditunggu-tunggu, ganyang sampai lumat. Puas hati episod akhir ni.

Puas hati aku weh… kaki tangan aku gear-gerak je nak join tolong Mak Leha

NETIZEN

“Happy saya hari ni tengok Nurul kena gany4n, lama dah bersabar dengan perempuan busvk hati ni.

“Jabatan netizen sangat berpuas hati, Syabas Mak Leha,” ujar beberapa netizen.

KHUZAIRI

Penonton tak suka Khuzairi dan Mia kembali berbaik.

Biarpun drama tersebut berakhir dengan ‘happy ending’, namun segelintir penonton mengharapkan penghujung yang berbeza dan menyedihkan.

Rata-ratanya tidak mahu Mia memaafkan dan menerima semula suaminya Khuzairi selepas apa yang terjadi.

“Kita semua nak sad ending, Mia m4ti dan Khuzairi menyesal seumur hidup.

“Tolong jangan minta musim keempat, asyik klise happy ending, jangan cari lelaki macam Khuzairi.

“Still tak suka happy ending, tapi okey jugalah ada juga bad ending sikit,” tulis netizen.

Drama in mengisahkan tentang rumah tangga Khuzairi dan Mia Adriana diuji lagi selepas Khuzairi lvmpuh akibat kem4langan jalan raya. Sejak itu, Khuzairi menjadi panas bar4n kerana dia mula rasa diri tidak lagi sempurna sebagai suami kepada Mia dan juga ayah kepada anak-anak mereka.

Drama 7 Hari Mencintaiku 3 karya Siti Rosmizah ditayangkan di slot Akasia arahan Jamal Khan in juga turut dibintangi oleh Shukri Yahaya, Siti Saleha,, Wafariena Roslan, Reen Rahim, Syazwan Zulkifly dan ramai lagi.

Sumber : mStar

Leave a Reply

Your email address will not be published.