“S*al Betul, Raya-Raya Buat Kerja Macam Ni,” – AC Mizal

Pelakon dan pengacara terkenal, Datuk AC Mizal meluahkan rasa berang terhadap tindakan pihak tidak bertanggungjawab yang telah menggunakan fotonya tanpa kebenaran bagi mempromosikan sendiket penipuan pelaburan wang ringgit.

Menurut AC atau nama sebenarnya, Mizal Zaini, 50, dia berharap agar semua pihak dapat berhati-hati dan tidak mudah terpedaya dengan taktik penipu4n tersebut.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Emylia Rosnaida (@emyliadac)


“Adui, apa la ni! Pakai gambar saya. Si4l betul manusia yang gunakan gambar saya. Harap tuhan lakn4t kamu.

“Kepada semua jangan t3rtipu dengan investment skim p3nipu ini,” tulisnya.

Rasa amarah itu dikongsikan sendiri oleh pengacara program The Mask Singer Malaysia itu menerusi sebuah hantaran di laman Instagram.

Katanya lagi, dia juga tidak akan teragak-agak untuk memanjangkan isu ini ke muka pengadilan.

“Kepada yang menggunakan gambar saya ini saya akan pastikan anda bakal dihadap ke mahk4mah.

“Thank you pada semua followers yang dm dan bagitahu saya. Si4l betul la. Raya-raya buat kerja macam ni,” ujarnya lagi.

Melihat di ruangan komen, rata-rata netizen meminta AC supaya bers4bar dan berharap agar si pel4ku bakal mendapat hukvman yang setimp4l.

“Selalu lalu dekat Instagram saya Datuk. Tengok cara iklan pun tahu sc4mmers.

“Sabar Datuk. Allah ada. Pasti ada balasan di sana nanti.

“Dah mula la ni nak gunakan muka artis untuk dapatkan duit.

“Dapat ke pak cik-pak cik yang tak tahu apa-apa ni, lepas tu kena tipu nanti dia salahkan Datuk pulak sebab m3nipu. Bahaya woo.

“Banyak juga jumpa iklan ni nasib baik tak terped4ya,” antara komen-komen netizen di Instagram.

Dalam perkembangan lain, AC kini dilhat sedang sibuk menguruskan saluran televisyen terbaru miliknya sendiri yang diberi nama Suke TV.

Sumber & Kredit Foto: Instagram Datuk AC Mizal

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jangan Lupa Juga Untuk Follow Kami di Page

Sumber:https://www.mediahiburan.my/

PERHATIAN: Pihak kami tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak kami juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

Leave a Reply

Your email address will not be published.