“Saya tak tahu Adibah hidɑp kɑnser..” – Luahan Bapa

TIADA kata yang dapat digambarkan oleh bapa kepada Allahy.arham penyanyi Adibah Noor iaitu Mohd Omar Zainal Abidin atas pem.ergian anak ketiganya itu.

Reda dengan takdir Allah, Omar yang kini berusia 89 tahun berkata dia langsung tidak mengetahui tentang pen.yakit kan.ser ovari yang dihi.dap Adibah.

Bagaimanapun, Omar enggan bercerita lebih lanjut mengenai ar.wah anak perempuannya yang sudah tiada.

“Anak saya nombor tiga tu… kalau Tuhan nak pilih dia, nak ambil dia, ambil la. Saya tak tahu (Adib.ah kans.er ova.ri)… dia tak beritahu. Saya pergi hos.pital, dia tak beritahu pun.

Bapa adibah

Bapa Adi/bah yang kini berusia 89 tahun.

“Dah la tu, tak payah cerita banyak, orang pun dah tak ada,” kata Omar kepada media.

Adibah Noor, 52, disahkan mening.gal dunia sekitar pukul 7.40 malam, Sabtu di sebuah pusat perubatan di Kuala Lumpur selepas ala.mi sesak naf.as dan difaham sudah lama mengi.ap kans.er ovar.i.

Saya tak tahu (Adibah kanser ovari)… dia tak beritahu.

MOHD OMAR

BAPA ADIBAH NOOR

Jenazah Allahy.arham penyanyi lagu Terlalu Istimewa itu selamat dikebumikan di di Tanah Perku.buran Islam Taman Keramat Permai, Kuala Lumpur kira-kira pukul 11.30 pagi, Ahad.

Tidak mampu berbicara lebih panjang dengan keadaan tidak bermaya, Omar memberitahu anaknya sentiasa taat kepada ibu bapa dan Allah.

“Dia seorang anak yang taat. Kalau ada yang kata dia kede.kut, terpulang pada orang itu. Saya tak ada apa nak cakap, tak boleh panjang cerita… tak larat,” ujarnya.

Adibah

Adibah merahsiakan penyakitnya daripada keluarga.

Terdahulu, rakan selebriti yang rapat iaitu Linda Onn mendedahkan Allah.yarham seorang yang pemurah dan tidak pernah berkira dalam soal membayar makan ketika keluar bersama.

Malah, ramai rakan-rakan selebriti yang memuji keperibadian arw.ah Adibah yang diang.gap seorang yang baik hati serta ikhlas dalam segala apa yang dilakukan.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jangan Lupa Juga Untuk Follow Kami di Page Janakpurpress.com

Sumber: mStar

PERHATIAN: Pihak kami tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak kami juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

Leave a Reply

Your email address will not be published.