“Tahu sbelum tu dia memang ada s4kit batuk, Tpi…” – Dlm Sebak, Nikki Palikat Dedah Kehil4ngan Arw4h Yanie

Penyanyi, Nikki Palikat mengakui terkesan atas pemergiaan sahabat baiknya, Allah.yarham Yanie yang juga merupakan penyanyi lebih 12 tahun lalu.

Akui Nikki, dia menye.sal kerana sebelum ini kurang mengambil berat perihal kesihatan ar.w.h penyanyi kelahiran program realiti nyanyian Mentor musim pertama itu.

Dedahnya lagi, dia sudah maklum ar.wah sudah terlalu lama mengalami ma.sa.lah batuk berpanjangan, sebelum ini.

“Saya tak sempat nak ucap selamat tinggal dekat Yanie dan waktu yang dia tengah sa.kit te.ruk tu saya sangat si.buk sampai saya tak ada tanya khabar dia pun.

“Bila dah terjadi itu semua, saya rasa menyesal sangat, saya tahu sebelum itu dia memang ada sa.kit batuk tapi saya ingat cuma sa.kit ba.tuk yang biasa.

“Sampai lah satu hari suami dia mesej saya beritahu yang Yanie dah menin.g.gal aki.bat masalah radang paru-paru.

“Kita biasa kalau dengan orang kena sa.kit ba.tuk, kita bukan nak panik pun dan kita fikir nanti ambil ubat batuk okey lah tu.

“Tapi bila saya fikir balik sebenarnya dia batuk sangat lama dan saya pun terlalu lama untuk ambil ringan tentang kesihatan dia. Malah, berbulan sebelum dia kahwin pun saya boleh dengar bunyi batuk dia lain,” katanya.

Dalam pada itu, penyanyi lagu Sudah ini berkata kesan daripada situasi yang telah berlaku itu dijadikan sebagai satu pengajaran hidup buat dirinya.

Jelasnya, dia kini bersikap lebih peka dan sentiasa mengambil berat terhadap kesihatan orang disekelilingnya.

“Di sebabkan pengalaman ini, saya tidak akan sesekali nak ambil mudah bila orang lain sakit dan saya tak akan anggap macam sa.kit biasa.

“Saya akan lebih sentiasa berat untuk bertanya khabar orang lain disebabkan pengalaman ini.

“Sebab saya tidak mahu apa yang terjadi dengan ar.wah Yanie saya tidak akan ada peluang untuk ucap selamat tinggal dengan orang lain disekeliling saya,” katanya lagi.

Nikki telah berkongsi cerita tersebut menerusi program YouTube #MHLIFESTYLE Media Hiburan, baru-baru ini.

Ikuti pelbagai lagi kisah menarik yang dikongsikan oleh Nikkia menerusi pautan video ini;

Imbas kembali, Yanie atau nama sebenarnya Siti Suriane Julkarim telah menghembuskan nafas yang terakhir pada jam 1.15 tengahari, 21 Mac 2010 di Hospital Keningau, Sabah.

Difahamkan, Yanie telah meninggal dunia ketika berusia 25 tahun selepas empat bulan menderita terlantar sakit.

Foto: Instagram Nikki Palikat

Sumber: MH

Leave a Reply

Your email address will not be published.