TikTokers Campᾰk Duit, Tk Sangka RM10K Rupanya Palsu?. Sekali DSV Mula Bersuᾰra Bt Ramai Sokong!

Ke.coh di platform TikTok apabila seorang pempengaruh dikenali sebagai Puteri Sari mencampakkan kepingan duit didak.wa sebagai wang palsu.

Is.u ‘pa.nas’ itu dikatakan ter.ce.tus apabila dia menerima tawaran ‘paid review’ untuk mempromosikan produk seorang usahawan.

Namun, dia kemudian menyedari wang bernilai RM10,000 yang diterima dalam bentuk tunai itu berkemungkinan adalah wang pals.u.

“Cerita dia macam ni, dia nak ambil Siti untuk review produk. Dia ajak bincang dan kebetulan Siti di Kuala Lumpur.

“Lepas tu dia kasi produk dan wang tunai sebanyak RM10,000.

“Jadi lepas tu terus ke Kuantan dan masa dalam perjalanan baru sedar duit cash tu.

“Boleh tengok duit tu, kalau korang dekat tempat Puteri rasa duit ni asli tak? Siap kat belakang ada putih,” katanya sambil menunjukkan gambar wang berkenaan.

Jelasnya, dia bukanlah seorang yang suka viralkan sesuatu is.u tapi dia bimbang sekiranya in.si.den berkenaan berlaku terhadap pihak lain.

“Buat saya marah sangat dia tak men.ga.ku kesal.ahan dia. Saya risau dia buat dekat orang lain,” katanya.

Perkongsian dua video berkaitan itu kemudian tular di platform TikTok dan sehingga artikel ini ditulis ia telah ditonton masing-masing sebanyak 6.5 juta dan 1.7 juta tontonan.

Pun begitu, reaksi netizen dilihat bercampur baur.

Biarpun ada yang ter.ke.jut dengan ke.ad.ian itu, ramai juga yang meragui sama ada in.si.den tersebut adalah sebahagian daripada gim.ik atau tek.nik pe.ma.saran.

Malah, ramai yang meminta supaya Puteri membuat lap.oran po.lis memandangkan i.su menggunakan wang palsu dianggap sebagai ke.s jen.aya.h berat.

Anda boleh lihat video berkenaan di bawah.

Ini Video DSV Bersuara Kes Duit Palsu:

Netizen Sokong DSV::

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jangan Lupa Juga Untuk Follow Kami di Page

Sumber: https://gempak.com/, tikok

PERHATIAN: Pihak kami tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak kami juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

Leave a Reply

Your email address will not be published.