(Video) “Boleh datang ke rumah…” Giliran Anzalna Nasir Pula Bαntu ‘Rider’ Gendοng Anak

Sebelum kini, viral seorang ‘rider’ bersama seorang anak, yang bersungguh-sungguh mencari rezeki dibawah dalam cuaca pa’nas.

Ianya mula dikongsikan oleh seorang pengguna Tiktok, yang bernama @abamskhai, yang berjaya merakam dan terpegun dengan kesungguhan ‘rider’ itu di Jalan Chan Sow Lin, Kuala Lumpur.

“Masa tu saya naik motor. Daripada jauh nampak dia dan ada kaki kecil yang terjun’tai. Jadi saya potong motor dia untuk lihat lebih dekat. 

“Saya dapati penunggang itu adalah seorang lelaki, sebelah tangan pegang handle motor, sebelah tangan lagi menu’tup kepala seorang ba’yi daripada terkena pa’nas mentari.” Ujar pengguna Tiktok itu.

Selepas viral semalam, Ustaz Ebit Lew (UEL) mengambil inisiatif untuk menghadiahkan motor baharu kepada bapa tiga anak itu, petang tadi,

“Se’bak bila lihat video adik ni bawa anaknya sambil kerja menghantar makanan. Motor pinjam dengan – mertua. Isteri kerja butik baju.”

“Duit tak cukup. Menan’gis masa jumpa tadi. Terha’ru dapat berjumpa. Saya hadiahkan motor baru untuknya dan minta dia cari pengasuh untuk anaknya.”

“Nanti saya akan bantu bayar bulanan pengasuh. Ulang kali abang ni ucap terima kasih.”

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ebit Lew (@ebitlew)

Kini, giliran pelakon cantik, Azalna Nasir pula bakal menghulurkan bantuan kepada ‘rider’ itu.

Menerusi InstaStorynya, dia bakal menghulurkan sum’bangan dari keperluan ba’yi sekiranya anak rider itu adalah lelaki.

Katanya lagi, pelbagai barangan bayi boleh disumbangkan memandangkan dia memiliki dua cahaya mata lelaki, iaitu Mohammad Emirhan dan Mohamad Eidrees.

“Anak abang (rider) ni lelaki ke? Kalau lelaki, boleh datang ke rumah Anzalna.. banyak barang-barang bayi nak bagi kat dia,” 

Sumber: Oh My Media ,@abamskhai dan Instagram Anzalna

Leave a Reply

Your email address will not be published.