[VIDEO] “Gil4 Betul..”- Gara-Gara Hal Ini Zarina Zainuddin Terkejut Habis!

Satu perkongsian video milik pelakon dan usahawan wanita, Zarina Zainuddin menarik perhatian ramai di Instagram nya. Aktres ini meluahkan rasa ter.kej.ut melihat harga bagi sebotol minyak masak tempatan yang dijual di pasaran sangat mahal.

Minyak Masak Biasa Hampir RM30

Menerusi perkongsian tersebut, Zarina menunjukan sebotol minyak masak jenama tempatan seberat lima kilogram dijual pada harga RM29.40 di mana minyak masak tersebut hampir mencecah RM30.00.

Pelakon ini tidak men.yang.ka harga minyak masak di pasaran masa kini jauh berbeza berbanding diawal perkahwinannya dahulu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Zarina Zainuddin (@zarinazainuddin_)

“Gil.a betul lah saya ni baru tahu harga minyak masak sekarang dah RM29.40 untuk 5 kilo, dulu masa saya baru-baru kahwin dulu minyak botol besar tu RM13 jer..” tulisnya

Perlu Bijak Cari Duit Tambahan

Ga.ra-g.ara harga barang semakin mahal, pelakon dan usahawan pulut kuning ini menitip pesan agar orang ramai perlu bijak mencari sumber pendapatan tambahan untuk menampung k.os kehidupan yang semakin meningkat naik.

“Gil.a lah harga barang.. Kau orang kalau gaji sikit nak hidup kat bandar besar ni.. Nan.gis lah kalau tak pandai meniaga ke buat duit tambahan takat gaji seci.put nak hidup jadi makan hati lah..” tulisnya lagi

Netizen Beri Respon Isu Harga Minyak

Melihat perkongsian Zarina di Instagram nya itu, ramai yang berkongsi pandangan  tentang isu harga minyak dan barangan diruangan komen posting pelakon tersebut.

Foto – Instagram @zarinazainuddin_

“Dah lama minyak mahal dekat tempat saya kawasan Sabah dari dulu harga macam tu, sekarang harga mau sampai RM40 5 kilo..”

“Pada hal negara pembekal minyak terbesar dunia..”

“Lama dah kak dia naik.. Ada jenama tu sampai RM30 lebih.. Semua mahal..”

“Bukan takat minyak semua barang mahal, kami rakyat marhaen ni bila bersuara siapa nak dengar” komen mereka

Menerusi carian Murai my di laman Kementerian Perdagangan Dalam Negeri dan Hal Ehwal Pengguna (KPDNHEP) meletakkan harga runcit bagi minyak masak sawit tulen jenis paket dijual pada harga RM2.50. Manakala harga bagi minyak masak 5 kilogram tidak melebihi RM30.00 sebotol.

Sumber: Muraimy

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jangan Lupa Juga Untuk Follow Kami di Page

Sumber:https://sinetronmalaya.com/

PERHATIAN: Pihak kami tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak kami juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

Leave a Reply

Your email address will not be published.