“Ya Allah syukur lah nasib perasan..” – Shahida Dherbs Dedah Punca Rumah Banglo Trbakar Bt Ramai Tk Sangka

Dalam artikel pagi Murai my ada menyiarkan berita rumah banglo mewah milik Datuk Seri Aliff Syukri dan Datin Seri Nur Shahida Mohd Rashid terbakar pada hari Rabu semalam.

De.dah Pun.ca Ke.ba.ka.ran

Menerusi muatnaik terkini di Instagram milik isteri jutawan kosmetik, Shahida, beliau berkongsi pun.ca sebenar keba.karan berlaku adalah kerana meletakkan power bank yang pan.as selepas d.icas di atas ka.til.

Menurut Shahida, dia tidak menyangka benda kecil seperti itu boleh menjadi pun.ca ke.bak.aran berlaku di dalam bilik pekerjanya dan menasihati agar orang ramai juga berhati-hati.

“Rumah saya terbakar..

Ya Allah syukur lah nasib peras.an sebab ada bau asap.. Rupa-rupanya punca dia dari power bank.. Kau orang hati-hati ya kadang-kadang kita tak sangka benda kecil pun jadi punca.. Jangan pula kata saya gimik nak bakar rumah buat content….

Bilik staff saya, Idris yang terbakar.. Lepas ni power bank kalau tengah panas-panas lepas cas jangan letak atas katil semua.. Alhamdulillah kami semua selamat.. Yang paling kecoh @aliffsyukriterlajaklaris …. Api dah padam baru dia nak telefon bomba.” tulisnya

Netizen Titip Ucapan Bersyukur Tiada Kemalangan Berlaku

Melihat hantaran Shahida di media sosial, ramai yang memberi komen mengucapkan rasa syukur kerana tiada kemalangan jiwa berlaku keatas keluarga jutawan kosmetik tersebut dan mengambil ikhtibar pengajaran atas apa yang berlaku.

Foto – Instagram @shahidadherbs

“Baik-baik saja semuanya. Nasib baik tak ada kemalangan jiwa”

“Alhamdulillah.. Allahuakbar bahaya kan power bank.. Mungkin cas terlalu lama rasanya.. Bateri dia terlalu panas kot kan..”

“Alhamdulillah nasib tak ada benda lain berlaku.. Risau malam nak cas telefon pun tak berani.. Mesti matikan dulu cas baru tidur” komen mereka.

Dalam hantaran Shahida menjelaskan di dalam kediamannya ada alat pemadam api namun disebabkan panik tidak terlintas untuk menggunakan alat tersebut sebalik mencari air untuk memadam kebakaran. Apa pun syukur keluarga jutawan kosmetik ini selamat dan kebakaran berjaya dipadam.

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jangan Lupa Juga Untuk Follow Kami di Page

Sumber: Muraimy

PERHATIAN: Pihak kami tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak kami juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

Leave a Reply

Your email address will not be published.